Grillede grønnsaker med badsturøkt kjøtt og spekepølse

Fra Kort og godt på Trønder-TV:
Lars Erik Vesterdal og Robert Mære er tilbake med en sommerspesial, hvor grillen har en helt sentral plass.
I dag : Grillede grønnsaker med badsturøkt kjøtt og spekepølse

Tidligere oppskrifter

“Trønder-TV: Kort & Godt” med oppskrift på Kortreist julesnadder

“Trønder-TV: Kort & Godt” med Badsturøkt kjøtt med humus, tyttebær og flatbrød

Badsturøkt kjøtt med humus, tyttebær og flatbrød

Basturøkt på Trønder-TV, Kort og godt

Lars Erik Vesterdal er en rocker og en trivelig kar. Han er også en prisbelønt kokk, og har blant annet hatt sitt daglige virke som chef på Nidelven Hotell og Rockheim i Trondheim. Lars Erik har tidligere vunnet tittelen «Årets Kjøkkensjef» i 2010 og ledet teamet sitt på Rica Hotel Nidelven til å vinne prisen for «Norges beste frokost» sju år på rad.

I programserien ”Kort og Godt” har han med seg medmusikant og amatørkokk Robert Mære. ”Kort og Godt” er en 12 program lang TV-serie der denne morsomme duoen tryller fram de lekreste retter på et kjøkken der kortreist mat og drikke har en sentral plass. I dag står Badsturøkt kjøtt med humus, tyttebær og flatbrød på menyen.

“Trønder-TV: Kort & Godt” med Badsturøkt kjøtt med humus, tyttebær og flatbrød

Oppskrifter og tips

‘Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis’ er et tradisjonelt produkt, og med satsningen på å holde tradisjonen ved like så er det viktig å tenke nytt og finne relevante nisjer i dagens matkultur.
De mest opplagte sammenhengene for Badsturøkt kjøtt er som tilbehør, snacs og pålegg. Men på denne siden forsøker vi å finne nye oppskrifter og samle tips for god bruk av Badsturøkt kjøtt på namdals vis.

Hvis du har en erfaring du vil dele med oss, eller en oppskrift du er stolt av, ta gjerne kontakt med oss på epost@brattlia.no.

Badsturøkt toast

Perfekt som kjapp lunsj, snack eller nattmat.

Du trenger:

  • Toastjern
  • Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis
  • Smør
  • Sennep (Dijon)
  • Hvitost (Norvegia)

Skjær tynne skiver brød, legg smør og ost på en skive og sennep og et par skiver badsturøkt kjøtt på den andre. Legg sammen og toast til osten har smeltet.
Serveres med en gang.

Eggsalat

Noen ganger blir noen biter liggende og tørke, eller blir for salte.
Løsningen er disse enkle grep:

  1. Hardkok ti egg, fjern skall og bruk eggedeler på kryss og tvers.
  2. Hakk opp noen hekto badsturøykt kjøtt
  3. Hakk opp en hel purre
  4. Bland alt sammen med en pose majones og ett beger økologisk rømme. Smakes til med pepper og salt

Nydelig på all slags brød eller som tilbehør.