Åpen økologisk dag 2. oktober

Som en del av ØKOUKA i Nord-Trøndelag holder Brattlia Økogård åpen dag 2. oktober 2016.

Bygdarøyking av kjøtt i Røykbadstu

Dyr på tunet: Lam, Kalv og Gris. Bli med og gi dem mat!

Hopp i halmen

Natursti og skogsti, med premier

“Kulturlandskapets historie” med Erik Stenvik

Salg av gårdsmat

Økologisk kafé

TINE med økologiske smaksprøver.

Husk å ta med klær etter vær.

Det her blir artig!

 

:)

 

 

 

 

 

 

 

PederBilda2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen innom!

 

 

 

Oppskrifter fra Kort og Godt

Lars Erik Vesterdal og Robert Mære i Kort og Godt hos Trønder-TV har fått slå seg løs med Basturøkt kjøtt i fra Brattlia!

Screen Shot 2015-08-04 at 22.43.59

Lars Erik Vesterdal er en rocker og en trivelig kar. Han er også en prisbelønt kokk, og har blant annet hatt sitt daglige virke som chef på Nidelven Hotell og Rockheim i Trondheim. Lars Erik har tidligere vunnet tittelen «Årets Kjøkkensjef» i 2010 og ledet teamet sitt på Rica Hotel Nidelven til å vinne prisen for «Norges beste frokost» sju år på rad.

I programserien ”Kort og Godt” har han med seg medmusikant og amatørkokk Robert Mære. ”Kort og Godt” er en 12 program lang TV-serie der denne morsomme duoen tryller fram de lekreste retter på et kjøkken der kortreist mat og drikke har en sentral plass. I dag står Badsturøkt kjøtt med humus, tyttebær og flatbrød på menyen.

Du kan se videoene her:

“Trønder-TV: Kort & Godt” med oppskrift på Kortreist julesnadder

Trønder-TV: Kort & Godt” med oppskrift på Grillede grønnsaker med badsturøkt kjøtt og spekepølse

Trønder-TV: Kort & Godt” med Badsturøkt kjøtt med humus, tyttebær og flatbrød

Boktips for spiselige skogsturer!

 

Sofie har tidligere vært på besøk som foredragsholder om Slowfood, og nå nettopp dukket det opp ei svært hyggelig bok i posten.

Hvem skulle trodd at såpass mye norsk flora er spiselig? Fantastisk flott bok med bilder og en god del nytt om kjente planter.

Ser frem til å prøve løvetann som tilbehør til badsturøykt kjøtt!

20150413_072643_20150413143752539

 

 

 

 

 

 

 

 

20150413_072757_20150413143522213

Trivelige dager i skogen

Vi har hatt besøk av Folde Media.

Nå er det jul igjen

JULEKORT 2014

 

Vi i Brattlia ønsker alle kunder og samarbeidspartnere ei god jul og et godt nytt år!

Høstsesong med røyking av lam og skogsgris.

Høstsesong, betyr at årets lam skal inn fra beite, og skogsgrisene er ferdig med utesesongen. Ett døgn i røykbadstue, og mattradisjon er klar til å smakes på, i år igjen.

2014-09-21 12.12.17

Full røykbadstue, mye å ta unna.

Røykbadstue på full fyring

Fjelltur i nytt terreng

Brattlia Økogård, har ervervet Brattli statskog, tilbake i gårdens eie etter 102 år.

Bildene er fra fottur i ny utmark for å se over småvilt-terreng.

Observert på turen; en storfugl, tre elg og spor etter rype.  Småviltjakt her blir å finne på inatur.no i nærmeste framtid.

Panoramabilde over rype-terreng.

Panoramabilde over rype-terreng. Brannfjellet til venstre, resten er Groftdalsheia

 


Spor etter rype i sommerdrakt

 

Kvilegrop etter rype 18. mai

Vakkert, men ikke badetemperatur

Vakkert, men ikke badetemperatur.. 18. mai

 

 

Nytt år med nye gårdshelger!

innpatunet-logoer

 

Oddveig og Lars på Brattlia Økogård gleder seg til ny sesong på gården.

Vi har litt av hvert å glede oss til:

Vi spiller brettspill

 

Vi spiller brettspill

 

Førstemann til hønsehuset

 

Førstemann til hønsehuset!

 

Ferske boller

 

Ferske boller!

 

Sau i solnedgang

 

Sau i sonlnedgang

 

Felling av lauvtrær i kulturlandskapet

Å ta vare på ressursene, eller å utnytte mulighetene, er et av flere prinsipp for å greie seg. Her stelles et gjengroingstruet kulturlandskap som først blir fòr til saueflokken, siden blir det ved til røykbadstua, og samtidig er det flere runder med god mosjon.

 

20130813_203815[1]

God Jul og godt Nytt År!

Takk til alle matentusiaster, markedsbesøkende og samarbeidspartnere. Ønsker alle god jul og godt nytt matår.

Husk å følg oss på Facebook for markedsdatoer og hyppigere oppdateringer.