Oppskrifter og tips

‘Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis’ er et tradisjonelt produkt, og med satsningen på å holde tradisjonen ved like så er det viktig å tenke nytt og finne relevante nisjer i dagens matkultur.
De mest opplagte sammenhengene for Badsturøkt kjøtt er som tilbehør, snacs og pålegg. Under er et par alternative bruksområder.

 

Badsturøkt toast

Perfekt som kjapp lunsj eller snack.

Du trenger:

  • Toastjern
  • Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis
  • Smør
  • Sennep (Dijon)
  • Hvitost (Norvegia)

Skjær tynne skiver brød, legg smør og ost på en skive og sennep og et par skiver badsturøkt kjøtt på den andre. Legg sammen og toast til osten har smeltet.
Serveres med en gang.

 

Eggsalat

Noen ganger blir noen biter liggende og tørke, eller blir for salte.
Løsningen er disse enkle grep:

  1. Hardkok ti egg, fjern skall og bruk eggedeler på kryss og tvers.
  2. Hakk opp noen hekto badsturøykt kjøtt
  3. Hakk opp en hel purre
  4. Bland alt sammen med en pose majones og ett beger økologisk rømme. Smakes til med pepper og salt

Nydelig på all slags brød eller som tilbehør.