SommerIdyll-kurset; Basturøyking.

Sommeridyll på Namdalseid:
Kurs i Basturøyking På Namdalsk Vis.

-Et praktisk og filosoferende kurs om kortreist mat og tradisjon.

Kurssted: Brattlia økogård, Sjøåsen.
Lørdag 3. juli 2010  fra klokka 10 til 16

Timeplan,
hvor elementene stort sett er med, men tingenes rekkefølge kan rokkeres.

1000 Velkommen og te/kaffe. Presentasjon av:
-målsettingen med kurset
-deltagere
-inspiratørene Sofie Railo fra SlowFood og Torgeir Havik, Naturvernforbundet.
-Kort tun-vandring, om Brattlia økogård

1030 Henting av ferdigrøykt kjøtt, fottur til røykbastua – 150 m.
Utforming av røykbastua.

1100 Den kortreist og globale bygda.
Naturverner og framtidsoptimist Torgeir Havik om økologi

1130 Tradisjon og teori
Gjennomgang av produksjonsprosess for Badsturøuykt Kjøtt på Namdalsk Vis.

1200 Arbeid i gårdskjøkkenet:
Skjæring, netting og salting

1245 Drikkepause og matpause.
Sofie Railo gir oss innføring i SlowFood – filosofien

1330 Opphenging av kjøtt for i røykbastua

1400 Arbeid i Gårdskjøkkenet.
Klargjøring av ferdigrøykt og forberede dagens måltid.
Hvordan bruke Basturøykt Kjøtt på Namdalsk Vis.

1445 Opptenning. Om ved og fyringsteknikk.

1500 – 1600:    Hovedmåltid!
-Oppsummering ved deltakerne og inspiratørene
-Utdeling av diplom.